Burricleta

Burricleta
Bouquet d’Alella estrena el seu nou punt Burricleta, premi a la millor iniciativa d’enoturisme 2013 concedit per l’Ajuntament d’Alella
La bodega inaugura rutes amb bicicletes elèctriques per la DO Alella

Bouquet d’Alella obre les seves portes a una nova proposta d’enoturisme i inaugura un punt Burricleta per a oferir als amants de la natura una nova visió del territori que envolta Can Boquet, el celler familiar. Amb aquest punt Burricleta, Bouquet d’Alella va guanyar el premi a la millor iniciativa enoturística 2013, convocat per l’Ajuntament d’Alella.
A la presentació, que s’ha realitzat aquest divendres 30 de maig a Can Boquet, hi han assistit l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i Joan Sales, director de Burricleta, acompanyats de Teresa Cerdà, copropietària del celler Bouquet d’Alella.
El nou punt Burricleta de Bouquet d’Alella ofereix dues rutes amb bicicletes elèctriques que permeten descobrir racons únics de la DO Alella acompanyats sempre del mar com a teló de fons i de les vistes inèdites de Barcelona que dóna el parc natural de la Serralada Litoral.
Les dues rutes surten del celler i es poden seguir de manera autònoma gràcies a un navegador personal instal.lat a la bicicleta que indica el camí i una àudio guia amb les explicacions dels punts principals de la ruta.
En el primer cas, es tracta d’ una via curta i més urbana, que surt del celler i travessa Alella per arribar a les vinyes de l’altre costat del poble. Segueix pel camí del mig de Tiana, arriba fins a Montgat i torna a la bodega pel mar.
En la segona opció, la ruta és més llarga i s’endinsa més a la natura, enfilant-se per la Serralada Litoral, arriba a Can Boquet de Vilassar de Dalt, i torna per la Vall de Rials a Alella.
L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és compartir un espai privilegiat amb totes aquelles persones que tenen interès a conèixer el petit territori de la DO Alella. Una zona que es caracteritza per un terrer de sauló únic amb vistes al mar i profundes valls, i a tan sols 15 quilòmetres de Barcelona.

Durant la presentació del nou punt Burricleta, amb la presència també de l’alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs, Teresa Cerdà ha destacat el caràcter innovador d’aquesta iniciativa i ha assegurat que des de Bouquet d’Alella «volem compartir la nostra experiència vitivinícola perquè no concebim el celler sense el coneixement del territori».

Mentre que l’alcalde d’Alella ha destacat la iniciativa de Bouquet com «d’interès públic» alhora que ha afirmat que «la nostra feina des de l’Ajuntament és que les bones idees, com la del punt Burricleta, passin». Per la seva part, Joan Sales ha reivindicat «el dret a badar» i ha destacat la «vocació divulgativa, conciliadora amb el medi ambient i contemplativa» del projecte Burricleta.

burricleta  burricleta 2o

FONT: Bouquet d’Alella

Fotografia: Bouquet d’Alella